آنچه در این مقاله میخوانید

    در طراحی معماری آشپزخانه به چه اصولی باید دقت کنیم؟

    در طراحی معماری آشپزخانه به چه اصولی باید دقت کنیم؟

    در این مقاله سعی داریم شما را با معماری و پیش‌فرض‌هایی که قبل از طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه به آن نیاز دارید آشنا کنیم. اصولاً دکوراسیون آشپزخانه باتوجه‌به دکوراسیون داخلی ساختمان صورت می‌گیرد؛ اما هر سبکی که برای آشپزخانه در نظر می‌گیرید، موارد زیر را در آن لحاظ کنید:

     

    • توجه به مثلث کار

    مثلث کار یک مثلث فرضی است که رئوس این مثلث شامل سینک ظرف‌شویی، اجاق‌گاز و یخچال می‌باشد. رابطه این سه عنصر در آشپزخانه باید به‌گونه‌ای باشد که نه آنقدر فاصله بین آن‌ها زیاد باشد که موجب رفت‌وآمد طولانی شوند و نه آنقدر کم و تنگاتنگ باشد که باعث اختلال در مسیر رفت‌وآمد شود.

     

    • نور و تهویه طبیعی و مصنوعی

    برای نورگیری، وجود پنجره ضرورتی ندارد. اما اگر پنجره‌ای برای تهویه طبیعی و مستقیم در نظر گرفته شود، یک نکته مثبت برای آن آشپزخانه تلقی می‌گردد. استفاده از تهویه مصنوعی در آشپزخانه حتی در صورت وجود پنجره، ضروری است. به دلیل وزش باد و رعایت نکات ایمنی بهتر است اجاق‌گاز هیچ‌گاه در نزدیکی پنجره یا جریان مستقیم تهویه نباشد. سینک ظرف‌شویی یکی از بهترین عناصری است که می‌تواند برای قرارگیری در نزدیکی پنجره انتخاب شود، زیرا جریان مستقیم هوا موجب خشک‌شدن فضای مرطوب سینک ظرف‌شویی می‌شود.

     

    توجه به ترکیب رنگ

    ترکیب رنگ در آشپزخانه می‌بایست متناسب با فضای داخلی انتخاب شود. مثلاً اگر دکوراسیون پذیرایی تم سفید یا کرم دارد، بهتر است از کابینت‌هایی با هارمونی گرم استفاده شود.

    اگر فضای آشپزخانه‌ کوچک است، استفاده از رنگ‌های روشن مناسب است.

     

    • توجه به جنس و متریال

    در طراحی دکوراسیون کابینت آشپزخانه جنس کابینت‌ها، کف‌پوش و بدنه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. معمولاً در کف‌سازی آشپزخانه از مصالح مقاوم در برابر حریق و رطوبت استفاده می‌شود. سرامیک یکی از بهترین متریال‌ها برای این منظور است که علاوه بر دو فاکتور مقاومت در برابر حرارت و رطوبت، دارای تنوع در طرح و قیمت مناسب است.

    در طراحی داخلی آشپزخانه به‌هیچ‌وجه از متریال لیز و لغزنده استفاده نمی‌شود.

     

    استفاده از گل و گیاهان زینتی

    استفاده از گل‌ها و گیاهان تزئینی در فضای داخلی آشپزخانه علاوه بر آرامش جسم و روح، موجب تهویه طبیعی فضای داخلی نیز می‌شود.

     

    چند نکته فنی در مورد جانمایی لوازم آشپزخانه

    در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با چند نکته کلیدی و فنی در جانمایی وسایل اصلی آشپزخانه آشنا کنیم. بی شک یکی از دغدغه‌های اصلی در طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه نحوه چیدمان وسایل آشپزخانه است. چیدمان اصولی وسایل از چندین جهت حائز اهمیت هست.

     

    جدول معماری طراحی کابینت آشپزخانه
    ردیف  عنوان  توضیح
    1 راحتی کاربر اولین و مهم‌ترین اصل، راحتی و سهولت در استفاده از وسایل است.
    2 سلامت وسایل

    نحوه چیدمان باید به‌گونه‌ای باشد که به وسایل آشپزخانه و کابینت‌ها آسیب نرسد و سلامت آن‌ها حفظ گردد

    3 زیبایی آشپزخانه در پایان به نحوی این کار انجام شود که زیبایی و جلوه آشپزخانه  و سلیقه کاربر هم حفظ گردد.

     

     

     

     

     

     

     

     

    بهترین محل قرار گیری اجاق گاز در طراحی آشپزخانه

    • محل قرارگرفتن اجاق‌گاز باید به‌گونه‌ای باشد که حداقل فاصله آن با شیر گاز 80 سانتی‌متر رعایت گردد. همچنین اجاق‌گاز(مخصوصاً گازهایی که قطع کن اتوماتیک ندارند) باید به گونه باشد که در مسیر مستقیم باد نباشند.
    •  فاصله جانبی گاز از دیوار یا کابینت و کمدهای کناری می‌بایست حداقل 30 سانتی‌متر باشد تا از گرم‌شدن و چربی گرفتگی دیوارهای کابینت و غیره جلوگیری شوند.

     

    در کنار وسایل آشپزخانه اعم از اجاق‌گاز و یخچال و سینک ظرفشویی بهتر است به‌اندازه کافی کابینتهای زمینی تعبیه شود تا در زمان استفاده از هر یک از این وسایل، امکان استفاده از صفحه روی این کابینتها بعنوان میز کار فراهم شود.

     

    بهترین مکان نصب هود آشپزخانه 

    • فاصله هود تا صفحه اجاق‌گاز حداقل می‌بایست 70 سانتی‌متر لحاظ گردد تا از داغ‌شدن و تغییر حالت هود جلوگیری شود.
    • فاصله محل قرارگرفتن هود و پکیج تا خروجی لوله هود از ساختمان باید به نحوه بهینه باشد و نباید این فاصله با لوله‌گذاری مستقیم طولانی شود و عملکرد وسایل مذکور پایین بیاید.

     

    بهترین محل برای جانمایی ماشین ظرفشویی در طراحی کابینت آشپزخانه

    • بهترین فضا برای جانمایی ماشین ظرفشویی در آشپزخانه، کنار سینک ظرفشویی و ترجیحاً سمت راست آن است. محل آن باید در کنار سینک ظرفشویی باشد.

     

    دسترسی آسان بین سینک و ماشین ظرفشویی در اصول طراحی آشپزخانه موضوع بسیار مهمی است که باید حتماً به آن توجه شود.

     

    • ایجاد و تعبیه شیر آب و سرد و گرم و فاضلاب مناسب و همچنین پریز برق برای سینک ظرف شویی، ماشین ظرف شویی و لباسشویی جزو موارد بسیار مهم است. این موضوع باعث می‌شود در هنگام اجرای کابینت‌ها، نیازی به برش و سوراخ‌کاری نداشته باشند که هم به عمر و دوام کابینت‌ها کمک می‌کند و هم به زیبایی آن‌ها.
    • برای جاگذاری فر و مایکروفر حتماً می‌بایست پشت آن‌ها فضایی برای وجود پریز برق و همچنین تبادل و جریان هوا نیز در نظر گرفته شود.

     

    بهترین مکان برای گذاشتن یخچال فریزر در معماری آشپزخانه

    یخچال از جمله وسایلی است که در خانه بیشترین استفاده را دارد. بنابراین محل قرارگرفتن آن باید مناسب باشد:

    • جایی باشد که دسترسی آسان برای همه اعضا خانواده ایجاد شود.
    • محل قرارگرفتن آن باید به نحوی باشد که به‌صورت مستقیم در برابر تابش نور آفتاب نباشد
    • فاصله مناسبی تا اجاق‌گاز داشته باشد تا از حرارت اجاق نیز در امان باشد.
    • سهولت باز و بسته‌شدن درب‌های آن است. به صورتی که درب‌ها می‌بایست به نحوی باز شوند که کشو ها و طبقه‌های یخچالی به‌راحتی بیرون کشیده شوند.

     

    جمع‌بندی پایانی

    به موارد بالا می‌توان فهرستی طولانی و پیچیده‌تر از موارد فنی و معماری اضافه نمود. اما آنچه که از اهمیت فراوانی برخوردار است مشاوره، طراحی و اجرای کابینت با یک تیم متخصص و باتجربه در این امر هست. ما در ستیا چوب سعی نمودیم این تیم کارشناس و باتجربه را کنار هم جمع نماییم. ما آماده پاسخ به سوالات و ابهامات شما هستیم حتی اگر شما خریدار کابینت های آشپزخانه ما نباشید. 

     

     

     

     


    19 مرداد 1402
    مقالات مرتبط

    نظرات


    نام
    ایمیل
    نظر