یکی از پرتکرارترین سوالاتی که روزانه از ما پرسیده میشود، در مورد کابینت آشپزخانه مدرن و تفاوت آن با کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک است. به نظر ما هرچقدر شما اطلاعات بیشتری داشته باشید، کار ما سادهتر است. پس با ما همراه شوید تا بیشتر در این مورد صحبت کنیم.
کابینت آشپزخانه مدرن چیست؟
بی شک یکی از محبوبترین سبکهای اجرایی کابینت آشپزخانه کابینت های مدرن است. این سبک از کابینت به علت سادگی در طراحی، پرهیز از شلوغی و استفاده از رنگها و طرحهای خلاقانه بهشدت موردپسند است. در کابینت های آشپزخانه مدرن دیگر خبری از دستگیرههای رایج نیست و اغلب با دستگیره ثابت فلزی یا چوبی و دستگیرهای مخفی استفاده میشود. در کابینت های مدرن استفاده از تاج، زیر چراغی و بعضاً پاخور نیز منسوخ شده و CNC و حکاکی روی دربها نیز معمولاً انجام نمیشود.
البته اگر شما عاشق کابینت هایی هستید که در عین سادگی و مینیمال بودن این موارد را نیز دوست دارید باید سراغ سبکهای نئوکلاسیک بروید.
انواع کابینت مدرن کدام است؟
در طراحی و اجرای کابینت های مدرن از متریال و مواد مصرفی گوناگونی استفاده میشود و بعضاً هم با هم ترکیب و تلفیق میشوند. از ام دی اف های ساده تا ورقهای ام دی اف لامی گلاس، پلی گلاس، هایگلاس، فوق برجسته و پوب طبیعی و فلز همگی میتوانند از عناصر بهکاررفته در کابینت های مدرن باشد. در ذیل به چند نمونه از متریال رایج اشاره میکنیم و در مورد هریک توضیحاتی ارائه میدهیم.
-
ورقهای هایگلاس ایرانی و خارجی
مغز اصلی این ورقها ام دی اف و روکش داخلی ملامینه و روکش بیرونی آن روکش پلاستیکی به نام پلکسیگلاس است. این ورقها معمولاً در ابعاد 122*280 سانتیمتر هستند. ورقهای هایگلاس در طرحهای گوناگون و بهصورت مات یا براق در بازار موجود هستند. برترین برندهای موجود در بازار ایران معمولاً برندهای ترک هستند که مغز ورق ام دی اف واناچای و روکشهای ترک، کرهای و چینی هستند. نظیر AGT ، Asik ، Deco panel ، Beco و غیره ور هایگلاس های ایرانی معتبرترین آنها پاک چوب و فومنات است.
مغز اصلی این ورقها نیز نظیر ورقهای هایگلاس ام دی اف است. با این تفاوت که در آن بهجای پلکسی گلاس از ملامینه در داخل و خارج با پوش مدیرش پلی استر بهره میبرد.
این ورق نیز بهمانند برادران خود از مغز ام دی اف بهره می برند. لایه داخلی بهمانند ورقهای پلی گلاس از ملامینه با لایه محافظتی پلی استر بهره میگیرد و لایه بیرونی آن با روکش PVC ساخته شده است.
به لحاظ کیفت و قیمت نیز به ترتیب ورقهای لامی گلاس، پلی گلاس و سپس هایگلاس قرار میگیرند.
اصول طراحی در کابینت های مدرن چگونه است؟
اصلیترین نکته در طراحی کابینت آشپزخانه مدرن رعایت اصل سادگی و پرهیز از شلوغی است. البته عدم قرینه سازی تعمدی از زیباییهای طراحی کابینت مدرن است؛ ولی این موضوع نباید با شلوغکاری و نامنظمی اشتباه گرفته شود.
استفاده از نورپردازی مناسب، استفاده از رنگهای جسورانه در عین سادگی متناسب با دیگر اجزای طراحی دکوراسیون و تم منزل، استفاده از مثلث طلایی (یخچال، اجاقگاز و سینک ظرفشویی) از دیگر موارد مهم در اصول طراحی و چیدمان کابینت های مدرن است.
تفاوت کابینت آشپزخانه مدرن با کابینت های کلاسیک و نئوکلاسیک
اصولاً باتوجهبه نوآوری و خلاقیتهای روزافزون در حوزه طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی تفکیک سبکهای اجرایی کار سادهای نیست. اما بهصورت کلی سبکهای کابینت مدرن به نسبت دیگر سبکهای کابینت آشپزخانه بهخصوص سبکهای کلاسیک و نئوکلاسیک از سادگی بیشتری برخوردار است.
استفاده از رنگهای خنثی و بعضاً تلفیق آنها با رنگهای شاد جسورانه، طراحیهای غیرخطی و بعضاً غیر قرینه، عدم استفاده از دستگیرهای کلاسیک، استفاده از دستگیره مخفی یا اجرای کاملاً بدون دستگیره، عدم استفاده از تاج، زیر چراغی، استفاده از درب و نماهای بدون ابزار و نقشونگار، استفاده از خطوط عمودی و افقی و ترکیب رنگهای ساده و بدون طرح با چوب طبیعی و پروفیل فلزی از ویژگیهای مهم کابینت آشپزخانه مدرن است.
از دیگر تفاوتهای بارز این سبک با کابینت های کلاسیک و نئوکلاسیک میتوان سرعت اجرا و قیمت مناسبتر آن نیز اشاره کرد.
معمولاً چه رنگهایی در کابینت های آشپزخانه مدرن استفاده میشود؟
برای پاسخ به این سؤال ابتدا به دیگر اجزای دکوراسیون منزل توجه نمود. اما بهصورت معمول کابینت ای مدرن از ترکیب دو و نهایتاً سهرنگ بهره می برند. یکرنگ پایه که معمولاً از رنگهای خنثی مانند سفید یا کرم روشن رنگهای متضاد بهعنوان رنگهای مکمل مانند طوسی. ابعاد و فضای آشپزخانه، نورگیر و نورپردازی نیز از موارد مهم در انتخاب رنگ است. ترکیب رنگهای خنثی با چوب و یا ام دی اف های فوق برجسته طرح چوب (فرامید) و یا سنگ طبیعی نیز به جذابیتهای این سبک میافزاید.
مزایا و معایب کابینت مدرن
برای انتخاب هر نوع سبک کابینت حتماً میبایست نگاهی هم به مزایا و معایب آن داشته باشیم. فارغ از مواردی نظیر زیبایی و اعمال سلیقه سعی کردیم در ادامه اهم این موارد را با شما در میان بگذاریم:
مزایای کابینت آشپزخانه مدرن
- سهولت و سرعت بالا در طراحی و اجرا
- قیمت بسیار مناسبتر کابینت مدرن نسبت به دیگر سبکها
- آسیبپذیری کمتر نسبت به کابینت های کلاسیک و نئوکلاسیک در برابر ضربه خوردگی، نور و حرارت و رطوبت
- تنوع بسیار بالا در انتخاب طرح، رنگ و اجرا
معایب کابینت آشپزخانه مدرن
- اگر طرفدار سبکهای نسبتاً شلوغ هستید و سادگی در رخها رو دوست ندارید به سمت انتخاب سبکهای مدرن نروید!
- هر چند کابینت های مدرن نسبت به کابینت های کلاسیک از مقاومت بیشتری برخوردار هست؛ اما هر کابینتی در برابر نور، حرارت و رطوبت آسیبپذیر هست.
- کابینت های مدرن قابلتعمیر نیستند. اگر به هر علت کابینت مدرن شما دچار آسیب شد صرفاً میتوانید قسمت آسیب خورده را تعویض نمایید. پس در انتخاب طرح و کد رنگ و نوع جنس دقت نمایید تا در صورت لزوم تهیه آن در بازار بهراحتی انجام شود.