تصاویر کابینتهای آشپزخانه ژورنالی بسیار زیبا و جذاب هستند. اما بیشتر جنبه مارکتینگی و بازاریابی دارند تا واقعیت. در این مقاله میتوانید تصاویر واقعی پروژههای ما در ستیاچوب را که با دوربین موبایل و سرپروژه مشتری گرفتهایم ببینید. مطمئنا به کیفیت تصاویر آلبومی و غیرواقعی نیستند ولی اصالت دارند. با ما همراه باشید تا کمی در مورد این نمونه کارها و ویژگی های کابینت آشپزخانه کلاسیک به شما اطلاعات بدهیم.
کابینت آشپزخانه کلاسیک چیست؟ چه ویژگیهایی دارد؟
همانطور که از نام کابینت آشپزخانه کلاسیک پیداست؛ این نوع سبکهای کابینت اجرایی لوکس و لاکچری، ما را به یاد سبکهای قدیمی و سنتی میاندازد. کابینتهایی با دربها و نماهای حکاکی شده و اغلب چوبی، ستونها و سرستونهای بزرگ و لوکس و بعضاً با نمای گل و مجسمه، تاجهای بزرگ و ابزار خورده، زیر چراغی و پاخورهای لاکچری. انواع مختلفی در کابینتهای کلاسیک اجرا میشود. سبک دربهای قاب تونیک، چهار قاب و حکاکی شده منقش به چوب یا رنگ، یا سبکهایی رومی که ما را به دوران روم باستان میبرد و یا سبکهای بیزانس، بوهمی، روستیک و...
انواع سبکهای کابینت کلاسیک بر اساس متریال رایج در ایران کدام است؟
اگر بخواهیم کابینتهای کلاسیک را بر اساس متریال تقسیمبندی کنیم به سه دسته اصلی زیر میرسیم:
- کابینت کلاسیک تمام چوب
- کابینت کلاسیک با روکش طبیعی چوب
- کابینت کلاسیک ممبران یا وکیوم
در ادامه هر کدام را بیشتر توضیح میدهیم.
1- کابینت کلاسیک تمام چوب
در این نوع کابینت چوبی بهصورت معمول کلیه دربها و نماها، تاج، زیر چراغ و پاخور از چوب طبیعی استفاده میشود. اما برای کنترل هزینه و سهولت در ساخت میتوان بدنه کابینها را از ام دی اف ساخت. معمولاً دربها و نما با اتصالات نجاری نظیر فاق و زبانه، دوبل کاری و غیره ساخته میشود.
شاید در برخی از موارد هم کابینتساز و نجار مجبور به استفاده از نئوپان یا ام دی اف با روکش چوب بهصورت خیلی جزئی شود.
چوبهای متنوعی در ساخت این نوع کابین استفاده میشود که بسته به بودجه پروژه، سلیقه و ذائقه مشتری انتخاب میشود. از چوبهای جنگلی آفریقایی و وارداتی و بعضاً ریشه درختان که بسیار پرهزینه و لوکس هستند تا چوبهای تنه درخت گردو، راش، بلوط، افرا، صنوبر، کاج، ون و...
انتخاب نوع چوب جدا از هزینه باید به لحاظ فنی نیز مورد تأیید باشد. چوبها رنگهای مختلفی دارند با موجها و گرههای طبیعی که این امر نهتنها به زیبایی کار کمک میکنند؛ بلکه دست شما را در انتخاب نیز بازمیگذارند. پس از انجام عملیات ساخت حالا نوبت به رنگآمیزی سطح چوب میرسد که در قسمتهای بعدی راجع به آن صحبت میکنیم.
2- کابینت کلاسیک روکش طبیعی چوب
برایآنکه با این نوع سبک کابینت آشنا شویم ابتدا باید بدانید روکش طبیعی چوب چیست؟ بعد از قطعشدن تنه درخت اغلب چوبها در کارخانه بهصورت الوار درمیآیند. برخی به همان شکل استفاده میشوند و برخی دیگر توسط دستگاه به روکش تبدیل میشوند. یعنی برشهایی به ضخامت میلیمتر به عرض و قد الوار. سپس این قامه ها رویهم چیده میشوند به پرسکاری میروند. چسب مخصوصی روی ام دی اف خام ریخته شده و روکشها به روی آن چسبیده میشود و وارد دستگاه پرس میشوند تا تحتفشار و حرارت بهخوبی روی آن پرس شود. حالا MDF جهت ساخت کابینت آماده است. برای استفاده از سر ستونها و تاج نیز میتوان از چوب طبیعی بهره گرفت. پس گزاف نیست که به علت استفاده چوب طبیعی در کابینتهای کلاسیک روکش چوب بتوان گفت تفاوت چندانی با کارهای تمام چوب نیست و اگر کار بهصورت حرفهای ساخته شود هزینه زمانی و مالی بسیار کمتری هم دارد.
اما اغلب همکاران در معرفی این نوع سبک کابینت، بهاشتباه آن را کابینت کلاسیک تمام چوب میگویند که توضیحات آن داده شد.
3- کابینت کلاسیک ممبران یا وکیوم
از دیگر متریال معروف و البته محبوب در ساخت کابینت کلاسیک میتوان به روکشهایی ممبران اشاره کرد. روند کار در ساخت این نوع متریال بسیار شبیه کابینتهای روکش چوب هست با این تفاوت که بعد از برش و حکاکی (CNC) ام دی اف خام که یک طرف آن خام و طرف دیگر آن ملامینه هست لایهای روکش از جنس PVC توسط دستگاه باحرارت و تحتفشار روی آن پرس میشود. طبیعتاً این نوع کابینت از مقاومت بیشتری نسبت به سبکهای قبلی برخوردار هست و به علت نبود چوب و رنگ هزینه بهمراتب پایینتر و سرعت اجرایی بالاتری دارد. اما به علت تکرارشونده بودن روکش و مصنوعی بودن آن در نظر برخی از زیبایی کمتری برخوردار است.
انتخاب رنگ در کابینتهای کلاسیک چگونه است؟
بهصورت کلی کابینتهای کلاسیک از یکرنگ بهره میبرند. رنگهای معمول در این نوع کابینت به دودسته رنگ تیره شامل فندقی و گردویی و رنگهای روشن مثل سفید پتینه، کرم روشن پتینه و یا حتی طوسی ملایم. البته شما میتوانید به ذائقه خود رنگ دیگری را نیز انتخاب کنید. در کابینتهای کلاسیک تمام چوب و روکش چوب رنگکاری بهصورت دستی یا مکانیزه انجام میشود. به این شکل که پس از ساخت و قبل از نصب کار رنگ میشود. یکلایه محافظتی پلی استر، کیلر یا پلییورتان نیز به جهت تثبیت رنگ، جلوگیری از رطوبت و کثیفی بهصورت کلی دوام کار روی آن بهاصطلاح پاشش داده میشود. انتخاب بسیار زیبای دیگری نیز وجود دارد.
استفاده از رنگ طبیعی چوب که بسیار به زیبایی و لوکس شدن کار کمک میکند. در این نوع رنگ صرفاً از لایه محافظتی بیرنگی که گفته شد، استفاده و در اصطلاح کار بسیار طبیعی و نچرال میشود.
مزایا کابینتهای آشپزخانه کلاسیک
- زیبایی و لوکس بودن بسیار بالای کابینتهای کلاسیک در کنار پیچیدگی در اجرا و طراحی
- تغییرپذیر و بالطبع تعمیرپذیر بودن رنگ در کابینتهای کلاسیک تمام چوب و روکش چوب
معایب کابینتهای کلاسیک آشپزخانه
- شلوغی بیش از حد در بسیاری از طرحها
- هزینه زمانی و مالی بسیار بالا
- مقاومت پایین در برابر نور و حرارت نسبت به کابینتها مدرن
خلاصه مطلب خرید کابینت کلاسیک
همانطور که در بالا گفتیم، تصویر ژورنالی با تصویر واقعی متفاوت است. ما برخی از پروژه های اجرایی خود را به تصویر کشیدیم. امیدوارم شما بتوانید با دید بهتری به خرید کابینت آشپزخانه کلاسیک و نصب آن بپردازید. ضمنا ما آمادگی پاسخگویی به هرگونه سوال یا ابهامی در مورد طراحی، ساخت و نصب این مدل کابینت ها را داریم. کافیست شما با ما تماس بگیرید.